Semper Altius opnieuw onderuit tegen koploper

15 October 2018, 08:02 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van Semper Altius gingen afgelopen zaterdag voor de tweede maal op rij onderuit tegen een ongeslagen koploper van de Vierde klasse C. Na vorige week Ariston ’80 was het dit keer SEV dat de Rijswijkse ploeg aan de zegekar bond; 0-3.

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door het geven van lange ballen van achteruit. In de zesde minuut waren het de gasten uit Leidschendam die de eerste kans kregen en het was direct raak. Het schot van Robin Schoew van SEV liet de Rijswijkse doelman kansloos; 0-1. Daarna ging Semper op zoek naar de gelijkmaker en gaf daarbij ruimte achterin weg. Hierdoor golfde het spel op en neer, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord.

Ook na rust was SEV de gevaarlijkere partij. Na kort na de hervatting een grote kans gemist te hebben, kregen de gasten in de 53e minuut een uitgelezen kans de wedstrijd in het slot te gooien. De gegeven penalty werd echter gemist. Dat was echter uitstel van executie want vier minuten later was het alsnog 0-2 door een doelpunt van Martijn Kersten. De Rijswijkse ploeg was daarna dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal werd van de Leidschendamse doellijn gehaald. Even later was het duel definitief beslist door de 0-3 van opnieuw Kersten. Dat was ook de eindstand.

Semper staat na vier wedstrijden op de zevende plaats met 6 punten. De Rijswijkers spelen volgende week de uitwedstrijd bij mede-middenmoter TOGB uit Berkel en Rodenrijs.