Semper Altius grijpt zwaarbevochten zege in slotseconden

23 September 2018, 12:20 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Semper Altius heeft aan de eerste wedstrijd in de vierde klasse C drie punten overgehouden. Een doelpunt van Justin Wenkeback in de laatste minuut bezorgde de Rijswijkse thuisploeg een zwaarbevochten 1-0 overwinning op Oliveo.

Zonder groots te spelen won Semper de eerste wedstrijd van de competitie. De zege op Sportpark Hoekpolder was niet onverdiend, maar had ook de kant van de gasten uit Pijnacker op kunnen vallen. De Rijswijkse thuisploeg had meer balbezit en was net wat rustiger aan de bal. Tot veel kansen zorgde dit aanvankelijk niet.

Semper Altius begon goed aan de tweede helft en creëerde de nodige mogelijkheden. Doordat ook Oliveo in de tegenstoot een aantal keren gevaarlijk werd, ontstond een leuk duel. Een klein kwartier voor tijd werd het duel langdurig stilgelegd in verband met een ogenschijnlijk ernstige blessure voor Mike Bos van Semper. Het restant van de wedstrijd werd voortgezet op veld 2 om de geblesseerde Bos niet te vervoeren in afwachting van een ambulance.

Doelpunten bleven echter uit en net toen iedereen zich neer leek te leggen bij een remise, was het Justin Wenkeback die de thuisploeg naar de licht verdiende zege leidde.