Een icoon of een onding. De Rijswijkers zijn het er nog niet over eens. Eén ding is wel zeker. De nieuwbouw van het Europees Octrooi Bureau gaat niet onopgemerkt voorbij. De Rijswijkse bouwer JP van Eesteren heeft mooie dronebeelden laten maken van het gebouw dat van verre al te zien is. Tijdens het filmpje noemt de bouwer alle details de revue passeren.

Kijk naar https://www.youtube.com/watch?v=7Eu6aMyS9Ww&feature=youtu.be en bewonder het nieuwe gebouw dat in 2018 gereed zal zijn.

Vlieg mee over de bouwlocatie van het nieuwe kantoor in Rijswijk voor het European Patent Office.

TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros realiseren een zeer complex project. Het nieuwe gebouw voor het European Patent Office (EPO) kent een staalconstructie en veel glas, die boven het water komt te zweven. Door de integrale samenwerking krijgen innovaties ruim baan, onder meer in klimaatbeheersing, verlichting, akoestiek en energieverbruik. Zo levert het gebruik van een WKO-installatie een reductie van 30% ten opzichte van de EPC op. De gevel wordt een technisch hoogstandje. Aan de zuidzijde is een dubbele gevel gesitueerd, op 8 meter van de eigenlijke gevel.

Het gebouw is door Ateliers Jean Nouvel en Dam & Partners ontworpen.

Meer weten? Kijk op: https://www.jpvaneesteren.nl/nl/projecten/nieuwbouw-european-patent-office-epo