De burgemeester van Rijswijk reikte op dinsdag 31 oktober om 16.30 uur de Erespeld van de gemeente Rijswijk uit.
Bij zijn afscheid als directeur van het Stanislascollege op dinsdag 31 oktober 2017 ontving de heer A.I.M. (Fons) van den Broek de Rijswijkse Erespeld uit handen van burgemeester Michel Bezuijen.

Fons van den Broek (1954) was ruim 41 jaar verbonden aan dezelfde school. Vervulde hier tal van functies, was leraar, decaan, leerlingenbegeleider, roostermaker, adjunct-directeur en ten slotte directeur. Binnen al deze functies stond zijn aandacht en grote zorg voor leerlingen die kansen nodig hebben centraal. Onder zijn leiding vonden er verschillende gedaanteveranderingen binnen de school plaats.

Van veranderende samenstelling en tot veranderende naamgeving en van verhuizing naar een nieuw gebouw tot een compleet nieuw onderwijsconcept: de zgn. “Beweeg-VMBO”. Een onderwijsconcept waarbij de leerlingen elke dag sporten, niet om wedstrijden te winnen maar om gezond en sportief bezig te zijn en daardoor beter te leren en zich beter te ontwikkelen. Dit concept is nog steeds uniek en trekt leerlingen uit de hele omtrek.

Foto: Erwin Dijkgraaf