Na een jaar van oorverdovende stilte (in 2015 werd er geen toernooi gespeeld) organiseert Schaakvereniging Pomar op zaterdag 17 december 2016 voor de 50e (!) keer haar traditionele Pomartoernooi. Dit jaar wordt er een individueel toernooi gespeeld over zeven ronden volgens het Zwitserse systeem. 

Er wordt in principe in twee groepen gespeeld: groep A voor spelers met een ELO-rating van 1650 en hoger en groep B voor spelers met een ELO-rating van 1750 en lager. Spelers met een rating tussen de 1650 en 1750 mogen zelf aangeven in welke groep ze willen spelen. Kampioen is de winnaar van groep A. Indien er minder dan 60 deelnemers zijn zal er in één groep gespeeld worden.

Het toernooi wordt gespeeld in het clublokaal van Pomar aan de Bosgang 2 te Rijswijk. De speellocatie bevindt zich bij de ingang van het Wilhelminapark, vrijwel op de hoek van de Tubasingel en de Klaroenstraat. Per openbaar vervoer is de locatie te bereiken met bus 23 (halte Klaroenstraat), vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen. Vanaf station Rijswijk is het ongeveer 10 minuten lopen naar de speellocatie. Er is (beperkte) gratis parkeergelegenheid.