In de 4e klasse D heeft Vredenburch de Rijswijkse derby gewonnen door op het veld van Semper Altius de thuisclub met 0-3 te verslaan.

Vooraf waren Semper Altius en Vredenburch outsiders voor de titel. De grote favoriet in de 4e klasse D is natuurlijk Wateringse Veld/GONA. Deze ploeg maakt de favorietenrol meer dan waar. Maar voor de beide Rijswijkse clubs zou een tweede plek een prestatie van formaat zijn.

De eerste en enige Rijswijkse voetbalderby begon gelijkopgaand. Direct een grote kans voor de gasten. Richard van Trier miste tot tweemaal toe het buitenkansje. Ook Semper Altius liet zich niet onbetuigd. Maar een toegekende strafschop was niet aan de thuisclub besteed. Vervolgens scoorde Sander Vink binnen twee minuten waardoor de Vredenburchers in de Rijswijkse derby een gevoelige tik uitdeelden aan het tot vandaag nog ongeslagen Semper Altius van trainer Peter Spruijt.

In de tweede helft drong Semper Altius aan maar wist het geen vuist te maken. Ook dat zagen rond de 200 toeschouwers die op de Rijswijkse derby waren afgekomen. Het hoogtepunt van de dag werd aan het einde van de wedstrijd genoteerd. Samir Boulakjar mikte de bal vanaf 25 meter de kruising van het doel van Semper Altius in. Tijd voor ontlading bij de bezoekers die nu op een tweede plaats staan achter Wateringse Veld/GONA.