De Rijswijkse Samantha Steenwijk, die sinds vijf dagen weer Rijswijkse is, is na de blind auditions van The Voice of Holland doorgedrongen tot de volgende ronde. Zij koos voor de Haagse Anouk als coach. Het Rijswijks Dagblad vroeg haar naar de keuze voor Anouk.

Samantha legt uit:”Anouk draaide als eerste bij de blind auditions en haar glimlach voelde daarbij goed. Uiteraard is haar Haagse afkomst ook wel prettig, die mensen zijn over het algemeen recht door zee, eerlijk en hard. Daar hou ik wel van.”

Lange tijd was er twijfel waar haar roots lagen. In Voorburg geboren en tot voor kort woonachtig in Den Haag. “Ik ben in Voorburg in het ziekenhuis geboren. Heb mijn jeugd in Rijswijk gewoond. Rijswijk vond ik geweldig. De gemoedelijke sfeer. Al is Rijswijk redelijk groot, het voelt toch als een dorp. Wij woonden vlak bij het oude centrum, dat is en blijft een fijne plek. De markt op zaterdag blijft me het meest bij. Op mijn achttiende ben ik pas naar Den Haag verhuisd en uiteindelijk woon ik nu weer in Rijswijk. Sinds afgelopen weekend woon ik in RijswijkBuiten. Inmiddels zijn mijn ouders verhuisd naar Voorburg en mijn zus woont in Den Haag. Ik ben lekker terug in het oude en vertrouwde Rijswijk.”

Samantha zong afgelopen vrijdag bij The Voice het nummer ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ van André Hazes bij The Blind Auditions. De volkszangeres timmert sinds haar deelname aan Bloed, Zweet en Tranen behoorlijk aan de weg en stond onder andere al in de Amsterdam ArenA als de pauze-act van de Toppers. Ze deed mee aan The Voice of Holland om het Nederlandstalige lied te promoten. Na haar optreden in The Voice staat zij met haar single ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ op nummer 1 in de iTunes hitlijst

Kijk hier naar de auditie van The Voice: https://www.youtube.com/watch?v=OAI2uxX5KzM