Een voetbalschool is anno 2016 niet meer weg te denken bij het jeugdvoetbal in Nederland, maar zeker ook in Rijswijk. Bij Semper Altius is dat voetbalschool “Het verschil” en bij KRSV Vredenburch is dat de voetbalschool die luistert naar de naam Skillz.

In deze editie laten we  Benito Marica oprichter en hoofdtrainer van voetbalschool Skillz aan het woord.

Jullie zijn een voetbalschool die nog niet zo lang actief zijn bij Vredenburch. Hoe bevalt het tot nu toe?
Benito Marica: “Tot nu toe bevalt de samenwerking met KRSV Vredenburch goed. Wij hebben een samenwerking die voor beide partijen voordelig is en we dragen bij aan een goede ontwikkeling van spelers uit Rijswijk en omstreken. Dat is natuurlijk ons grootste doel en wij zijn van plan om onze samenwerking voort te zetten.”

Wanneer zijn jullie begonnen met de voetbalschool en waarom nu ook bij Vredenburch?
“Na veel vraag van ouders die behoefte hadden aan extra training voor hun kinderen, kregen wij het idee om een voetbalschool op te richten. Wij zijn in september 2013 begonnen met de voetbalschool op Sportpark Verburch in Poeldijk. De vraag naar techniektraining groeide heel snel door mond tot mond reclame en zo ook onze trainersstaf. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat wij op zoek waren naar een tweede locatie naast de zondag die net zo goed bij ons past als Verburch. Bij Vredenburch was het veld beschikbaar op de vrijdag en het park voldeed aan onze eisen. Zo zijn wij na goed overleg onze tweede locatie op Vredenburch gestart.”

voetbalschool-skillz-05

 

Wat is de meerwaarde van een voetbalschool volgens jullie?
“De meerwaarde van een voetbalschool is dat ieder kind zich kan ontwikkelen op de individuele ontwikkelpunten. Een trainer van een team zet zich vaak vrijwillig in en heeft naast een team ook gewoon een fulltime baan. Binnen de trainingsuren heeft een trainer onvoldoende tijd om ook aan ieder kinds individuele ontwikkelpunten te werken. Daar ligt onze meerwaarde. Onze passie voor de sport en de spelers staan bij ons altijd voorop. Dat zie je terug op het veld in de oefeningen en de trainers die bij ons werken hebben het allemaal echt in de voeten. De rest is bijzaak.”

Jullie vinden juist de leeftijdscategorie 4 en 5 jarigen zo belangrijk.
“Kinderen van 4 en 5 jaar zijn voetballend nog niet gevormd. Het is makkelijker om goed gedrag aan te leren dan fout gedrag af te leren. We zijn gestart met een pilot van onze trainingsmethode MINI Skillz. De resultaten waren zo goed dat we na 5 trainingen al een hele verbetering zagen in de manier van voetballen. Sterker nog, deze methode werkte zo goed dat onze 4- en 5-jarige spelers  vooruit lopen op kinderen die met 6 jaar bij de mini’s starten. Met diverse toernooien tegen mini’s F teams bij verenigingen zoals Velo en Wateringse Veld/GONA zagen we de resultaten in de praktijk. Het werkt echt!”

Er is veel animo om lid te worden van jullie voetbalschool in Rijswijk
“De kinderen die op vrijdagavond bij ons trainen zijn ontzettend gedreven. In het begin hadden we een ander publiek die de vorige voetbalschool die hier zat gewend was. Wij zijn een prestatiegericht voetbalschool die op didactisch verantwoorde wijze uitsluitend functionele techniek- en voetbaltraining geeft. Dat was wennen voor een hoop kinderen. Nu weten spelers uit onze omgeving heel goed waar we voor staan en waar je voor kiest als je bij Skillz komt trainen. Naast de techniektraining vindt er op de vrijdag op Vredenburch veel privétraining plaats en kleine groepstrainingen voor spelers van Betaald Voetbal Clubs als Feyenoord, ADO Den Haag, Sparta en Excelsior Rotterdam. In groepsverband trainen zij op de zondag.

Aanmelden bij Skillz verloopt via www.voetbalschoolskillz.nl/inschrijven

Te4kst: René Marquard