De Rijswijkse ABA speelsters Sandy Rikkers en Josefien Koogje maken deel uit van het Nederlands vrouwenteam voor het WK in Kaihua in China. Zij werden uiteindelijk derde. Sandy Rikkers bericht over het bijzondere WK zonder prijsuitreikingen en medailles, maar wel een pandabeer.
“Wat een week! Een bijzondere ervaring rijker. De organisatie was in zijn geheel best fascinerend. De hotelkamers waren meer dan prima. Het eten was wel een uitdaging en zorgde voor de nodige uitspattingen op de wc bij een aantal van ons. Gelukkig hadden we genoeg pillen om dat te stoppen!

We hebben echt wel goede partijen gespeeld. Ze vertelden ons dat het immers bijna nooit regent in november. Nou we hebben het geweten. Gewonnen van Madagaskar die later de finale mag spelen. Het regent lekker door en verkleumd en nat gewoon door blijven spelen op een baan die snel veranderde in een grote modderpoel.

Omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde maar dan is het toch vet balen dat je met 12-13 verliest van Italië en mede daardoor net buiten de pot piest. De teleurstelling was best groot. Zeker om dat we echt wel opgewassen waren tegen de verschillende landen die meededen.

Uiteindelijk toch kunnen herpakken en er nog het beste uit kunnen halen wat er nog in zat. Een prijsuitreiking was er niet en er was denk ik ook geen begroting voor een medaille maar mijn zoontje zal zeer blij zijn met de pandabeer die ik wel mee naar huis kan nemen voor onze 3e plek. Bedankt voor de strijd meiden!”