Op zondag 18 december vond de 14e editie plaats van het Ooievaars Kunst & Cultuurfestival in het Atrium van het stadhuis Den Haag. Dit is een jaarlijks gratis kunst- en cultuurfestival voor Ooievaarspashouders en hun vrienden en familie uit Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.
Zodra de deuren van het stadhuis opengingen, konden de bezoekers genieten van een afwisselend programma. Voor alle leeftijden was er een gevarieerd podiumprogramma door organisaties die korting bieden met de Ooievaarspas. Dans, muziek, theater en als klap op de vuurpijl een preview van de Sprookjesmusical Pinokkio van de Efteling die binnenkort in Den Haag te zien is.

Entertainment
In het hele stadhuis werden de bezoekers verrast door interactief entertainment. Op de kunst- en cultuur informatiemarkt was te ontdekken wat je allemaal met de Ooievaarspas kunt doen op het gebied van kunst en cultuur. En op het terras van Resto VanHarte was het gezellig vertoeven. Verder kon iedereen deelnemen aan een groot aantal gratis creatieve workshops. De prachtige eindresultaten gingen mee naar huis.

ooievaarsfestival-2

Feestdagen
Zo vlak voor de feestdagen was het winters gezellig in het stadhuis. Zo konden de bezoekers in de kerstfotostudio met het hele gezin gratis op de foto in een arrenslee voor een persoonlijke kerstkaart. Er was een skidorp met ijsberen en aan de grote ronde tafel konden mensen gezamenlijk breien, punniken en haken. Maar er was nog veel meer te doen. In de Groene hoek bijvoorbeeld werd natuurparfum gemaakt en smoothies op de smoothie-fiets. Iedereen die mee deed aan een workshop, maakte kans op een bijzondere kunst- en cultuurprijs in de gratis tombola.

Meedoen
Namens de gemeente Rijswijk waren medewerkers aanwezig met een informatiestand en ook wethouder Björn Lugthart (Sociale zaken, Zorg en Volksgezondheid) was aanwezig. Hij benadrukt het belang van de Ooievaarspas “De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Rijswijkers met een laag inkomen kunnen met de Ooievaarspas meedoen aan allerlei sportieve en culturele activiteiten. Hierdoor hoeven ze niet aan de zijlijn te staan en worden sport en cultuur bereikbaar voor iedereen.”