Naar aanleiding van een brief van Cees Overbeek is er dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering weer gesproken over het tunneltje onder de Haagweg/Geestbrugweg.

Het is voor sommige mensen een doorn in het oog, zo ook voor Dick Jense van Onafhankelijk Rijswijk. “Het is een onooglijk iets dat eigenlijk weg zou moeten. Er zijn bovengronds genoeg zebrapaden om de veiligheid te waarborgen. Het is een nutteloos tunneltje dat ook nog eens 40.000 euro per jaar kost aan onderhoud.” Het zou het overzicht en de veiligheid ten goede komen. Bovendien is de entree van de Herenstraat een stuk aantrekkelijker. Andere partijen zoals Gemeentebelangen, de VVD en de Partij van de Arbeid willen eerst een buurtonderzoek verrichten of het nog gebruikt wordt.

Wethouder Ronald van der Meij: ”Onder het vorig bestuur is er afgesproken dat de na de oplevering van de heringerichte Haagweg het tunneltje zeker nog twee jaar zou blijven bestaan. Eind 2017, begin 2018 wordt in de raad weer over het tunneltje gesproken.” Wel wordt er binnenkort op de hoek bij de Oranjelaan een plaat neergelegd waardoor er meer voetpad zal zijn en er ook meer zicht zal zijn op de oversteekplaats.

Foto: Frans Snaar