Ook voor het Rijswijks Dagblad was 2016 een mooi jaar, het eerste jaar van ons bestaan. Wij blikten met de medewerkers terug op 2016 en blikten vooruit op het nieuwe jaar. Het leek ons leuk om dat ook even kort te doen met bekende(re) Rijswijkers.

Wij vroegen hen naar het afgelopen, het nieuwe jaar, en wat zij op 1 januari gaan doen en vanaf die datum niet meer gaan doen. Ditmaal een gesprekje met Wil van Nunen, Fractievoorzitter PvdA Rijswijk en ZZP-er

Wil van Nunen: “Het hoogtepunt in 2016? Ik begeleid organisaties om goed met hun omgeving samen te werken zodat samen meer tot stand kan worden gebracht. Dit leidde in Brabant tot samenwerking tussen een ziekenhuis en een theater want ‘ door cultuur blijf je gezond’. Ik vind dit een mooi resultaat. In de politiek ben ik eigenlijk met hetzelfde bezig: ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in Rijswijk, dat niemand langs de kant staat. We hebben steeds in de Raad aandacht gevraagd voor eenzame ouderen, ondersteuning van mantelzorgers, meer mensen aan het werk. Ik heb in de laatste Raadsvergadering nog aandacht gevraagd om, naast alles wat het College al doet in het armoedebeleid, het Pact tegen armoede nu ook snel te sluiten met lokale partners. De wethouder ‘omarmde’ het voorstel.“

Sporten
“Ik ga soms teveel in op vragen, die ad hoc op me afkomen. Dan blijven andere belangrijkere zaken liggen. Ik neem me in het nieuwe jaar voor om beter te prioriteren, niet op alles in te gaan wat voorbij komt. Ik zit teveel binnen om te vergaderen. Ik moet meer tijd in de week reserveren om te sporten, echt even het hoofd leegmaken en de natuur in.”

2017
“Ik hoop dat mijn zoon van 18 jaar z’n VWO-diploma haalt, dat zou wel een hoogtepunt zijn. Misschien gaat hij daarna wel, als student, snel het huis uit. Voor mij ook een mooi moment om na te denken over mijn ‘toekomst’. Daarnaast zal ik in het laatste volledige Raadsjaar, met gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, nog met voorstellen komen om (nog) meer mensen aan het werk te helpen en armoede en eenzaamheid achter de voordeur op te sporen.”