Ook voor het Rijswijks Dagblad was 2016 een mooi jaar, het eerste jaar van ons bestaan. Wij blikten met de medewerkers terug op 2016 en blikten vooruit op het nieuwe jaar. Het leek ons leuk om dat ook even kort te doen met bekende(re) Rijswijkers.

Wij vroegen hen naar het afgelopen, het nieuwe jaar, en wat zij op 1 januari gaan doen en vanaf die datum niet meer gaan doen. Ditmaal een gesprekje met Patty Jacobs, directeur van TRIAS, het centrum voor de kunsten in Rijswijk.

Patty Jacobs: ”Afgelopen jaar genoot ik enorm van de optredens van de talenten van Trias Talent Agency: Nina op de dodenherdenking op 4 mei met een gevoelige vertolking van ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Cindy-Jane met dans en zang in de musical revue van Buziau. Fizza met haar solo optreden in het theater van Florence Steenvoorde. Iedere maand traden er talenten van Trias ergens in Rijswijk op. Bij bijeenkomsten van ondernemers, op openingen van cultuurfestiviteiten, op festivals, voor de gemeente, in de Bogaard. Trias biedt getalenteerde jongeren graag een podium in de gemeenschap van Rijswijk. Op 1 januari maak ik een lijst met vijf inspirerende voornemens: Ik weet nu al dat ik in ieder geval vijftig keer naar film, theater, dans of een festival ga. Voor Opera2day in Carré op 19 maart heb ik al kaartjes! In het nieuwe jaar verplaats ik mij niet meer met de auto binnen Rijswijk. Een hoogtepunt in het nieuwe jaar wordt de Talentenpodium Buziau Award: een talentenpodium waar iedereen vanaf 6 jaar aan mee kan doen met zang, muziek of dans. Eind januari hoort men er meer over. Ik kan nu al wel schrijven dat alle talenten van Rijswijk zijn uitgenodigd, waar zij ook spelen of les hebben. Trias gaat het organiseren.”