Ook voor het Rijswijks Dagblad was 2016 een mooi jaar, het eerste jaar van ons bestaan. Wij blikten met de medewerkers terug op 2016 en blikten vooruit op het nieuwe jaar. Het leek ons leuk om dat ook even kort te doen met bekende(re) Rijswijkers.

Wij vroegen hen naar het afgelopen, het nieuwe jaar, en wat zij op 1 januari gaan doen en vanaf die datum niet meer gaan doen. Ditmaal een gesprekje Johanna Besteman, gemeenteraadslid van het CDA in Rijswijk.

Johanna Besteman: “Het politieke hoogtepunt van het afgelopen jaar was dat de gemeenteraad mijn initiatiefvoorstel ‘Geen jongeren tussen wal en schip’ unaniem aan heeft genomen. Met dit voorstel heeft het CDA gevraagd om een jongerencoach aan te stellen die zorgt voor goede begeleiding van school naar werk voor jongeren van het VSO/Pro onderwijs. Met het invoeren van de Participatiewet is de doorstroming naar de sociale werkvoorziening voor deze jongeren komen te vervallen. Jongeren afkomstig van het VSO-Pro moeten nu via de gemeente bemiddeld worden naar een passende (arbeids)plek. De overstap van school naar werk bleek al vaak moeilijk de praktijk. De school biedt immers altijd een veilige en beschermde omgeving. De werkomgeving niet altijd direct. Daarom was deze jongerencoach nodig. Zo krijgen alle jongeren een kans op een goede toekomst .

De jongerencoach is trouwens nu al succesvol. Een aantal jongeren kon met de coach al vrij snel doorstromen naar een passende werkplek. En dit is nu precies de reden waarom ik in de gemeente politiek actief ben. Ik wil graag een zinvolle bijdrage leveren aan de Rijswijkse samenleving én opkomen voor de mensen die hulp nodig hebben. Hoe mooi is het dan om met zo’n concreet plan te komen dat in de praktijk ook nog eens goed blijkt te werken!

De vakantieperiode gebruik ik om leuke dingen te doen met mijn familie en samen te genieten van de feestdagen. Daarnaast tref ik de voorbereidingen voor mijn campagne voor de tweede kamerverkiezingen op 25 maart 2017. Ik sta op de landelijke CDA kandidatenlijst, plek 47 in Zuid-Holland (Rotterdam uitgezonderd).De Tweede Kamerverkiezingen zullen zeker een hoogtepunt worden.

Daarnaast hoop ik dat we vanuit de gemeentepolitiek veel vaker bij Rijswijkers en onze bedrijven te vinden zijn. Zo horen we tenminste echt wat er speelt in Rijswijk en waar behoefte aan is in Rijswijk. Ik blijf in 2017 ieder geval zo werken. Politiek moet uit de raadszaal en veel meer in de stad zijn!

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2017”