Ook voor het Rijswijks Dagblad was 2016 een mooi jaar, het eerste jaar van ons bestaan. Wij blikten met de medewerkers terug op 2016 en blikten vooruit op het nieuwe jaar. Het leek ons leuk om dat ook even kort te doen met bekende(re) Rijswijkers.

Wij vroegen hen naar het afgelopen, het nieuwe jaar, en wat zij op 1 januari gaan doen en vanaf die datum niet meer gaan doen. Ditmaal een gesprekje met Idzard Fischer, fractievoorzitter van Gemeentebelangen Rijswijk en voorzitter van de pétanqueclub ABA.

Idzard Fischer:”Het hoogtepunt het afgelopen jaar was privé de start van de zaak van mijn vrouw: Brasserie Idz Heerlijk in de Herenstraat in Rijswijk en de geboorte van ons tweede kleinkind Emilia. Politiek merk ik dat de burgerparticipatie steeds beter tot zijn recht komt. Zoals te merken rondom Park Hofrust, Park Cromvliet en natuurlijk de visie op Rijswijk. Op 1 januari maak ik een start met het opruimen van de kerstversiering thuis met op de achtergrond het nieuwjaarsconcert en het skispringen. Als ontbijt een overgebleven oliebol. Volgens mijn vrouw moet ik wat minder gaan doen maar dat zit niet in de aard van mij. Ik blijf me, naast mijn werk, 100% inzetten voor een mooier en beter Rijswijk en Petanque vereniging ABA. Als hoogtepunt voor het komend jaar zie ik de besluitvorming rondom het Huis van de stad. Een moeilijk en langslepend dossier waar, als de politieke wil er is, nu eindelijk besluitvorming over gaat plaatsvinden.”