Ook voor het Rijswijks Dagblad was 2016 een mooi jaar, het eerste jaar van ons bestaan. Wij blikten met de medewerkers terug op 2016 en blikten vooruit op het nieuwe jaar. Het leek ons leuk om dat ook even kort te doen met bekende(re) Rijswijkers.

Wij vroegen hen naar het afgelopen, het nieuwe jaar, en wat zij op 1 januari gaan doen en vanaf die datum niet meer gaan doen. Ditmaal een gesprekje met Bas Contant (rechts op de foto boven), de voorzitter van honk- en softbalvereniging Red Lions.

Bas Contant: “Het seizoen was weer erg mooi, met diverse sportieve hoogtepunten. 2016 stond voor Red Lions in het licht van ons 35 jarig bestaan, waar uitgebreid bij stil is gestaan, met enorm veel bezoekers en belangstellenden. Leden en oud-leden. Maar wat echt een geweldig moment was dit jaar was het Red Lions bedrijventoernooi waarbij 20 teams op een prachtige zomerse dag met elkaar onze sport een mooie impuls hebben gegeven. Meer dan 250 spelers die dag, vele vrijwilligers en heerlijk weer maakten die dag een hoogtepunt. Wat we graag volgend jaar willen herhalen. Echt wat misschien wel het mooiste is geweest zijn al die vrijwilligers die belangeloos scheidsrechtsdiensten, bardiensten, ondersteuning bij administratie en alle kleine en grotere toernooien zich hebben ingezet. Dit is waar een vereniging om draait. Met elkaar en voor elkaar de sport bedrijven of voor een ander mogelijk maken. In 2017 gaan we zeker niet veel niet meer doen, behalve misschien iets minder eten en drinken en meer sporten. Maar wat we vooral gaan doen, is met een geweldige technische staf en met behulp van weer een hele grote groep vrijwilligers (en bedenk dat niet elke vrijwilliger is zo zichtbaar voor iedereen, ook die vrijwilligers die achter de schermen bezig zijn), gaan we er volgend jaar weer een geweldig seizoen van maken. Met weer een volle bak aan teams, hopelijk krijgen we gelegenheid om een beeball veldje aan te leggen, een slagkooi zou helemaal mooi zijn en extra opslagruimte, maakt 2017 helemaal af. Samenwerken met Semper Altius en de gemeente Rijswijk, maar ook met onze BSO Partou, zal volgend jaar ook weer bestuurlijk belangrijk zijn. En uiteraard van de zomer weer een bedrijventoernooi.. en als iemand dat toernooi wil sponsoren en een naam wil geven, ie een organisatie van harte welkom. Red Lions is gezond, levendig en sportief. 2017 wordt een geweldig jaar, we wensen jullie dat allemaal ook toe. Samen werken, samen sporten is samen gezond genieten.”

vlag red lions