Een voorbijganger heeft in het water aan de Stokviskade in Rotterdam een gruwelijke vondst gedaan. Hij zag een dode hond, een Amerikaanse Stafford, in het water liggen met een touw om zijn nek en belde meteen de hulpdiensten. Hulpverleners haalden de hond uit het water en kwamen tot de vreselijke conclusie dat er een steen om de nek van het dier gebonden was.

Het bewoog Rijswijker Ben Frie ertoe om een filmpje te maken over de hond en deze zo veel mogelijk te delen op de social media. Frie is onderdeel van de organisatie Stafford Events, een groep die wandelingen organiseert voor baasjes met hun Amerikaanse Stafford. “Dit soort monsters moeten zo snel mogelijk gepakt worden”, is het commentaar van Frie. “Het is verschrikkelijk voor de eigenaren. Ik kan dat beeld van de hond die uit het water gevist wordt met een steen om zijn nek niet van mijn netvlies krijgen. Ook ik zal niet rusten totdat de dader gevonden is. ”

Voor het emotionele filmpje dat Frie heeft gemaakt, klik:
hier

De politie laat weten de zaak zeer serieus te nemen, maar kan nog geen verdere mededelingen doen. De zaak wordt onderzocht; men hoopt vrijdag met meer informatie te kunnen komen.
Heb jij misschien iets gezien bij of rond de plek waar de hond is gevonden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Bron: Hart van Nederland
Het televisieprogramma Hart van Nederland besteedde aandacht aan deze gruwelijke daad. Hier de link naar het filmpje (let op de beelden zijn schokkend): http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/voorbijganger-vindt-hond-met-steen-om-nek-water/