Rijswijk in Vierde klasse: Winst Vredenburch en RVC Celeritas

2 December 2018, 13:54 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van de drie Rijswijkse voetbalelftallen in de Vierde klasse van het amateurvoetbal wist alleen Semper Altius niet te winnen. De roodwitte ploeg ging zaterdag bij FC Zoetermeer met 7-0 onderuit. Vredenburch boekte in diezelfde poule C met 9-0 een monsterzege op SV Oosterheem. In groep D versloeg RVC Celeritas op eigen veld SV Houtwijk met 2-1.

RVC Celeritas – SV Houtwijk was naast een wedstrijd om drie punten ook een broederstrijd tussen de twee keepers met beide naam Ozcan. Murat verdedigde namelijk het doel van de gasten uit Den Haag en Bulent is dit seizoen de sluitpost van RVC Celeritas. Het was uiteindelijk de Rijswijker die het laatst lachte.

Torun

In de rommelige eerste helft kwam de thuisploeg van het coachduo Dennis Young en Ton Reijntjes op voorsprong. Roger Smees benutte de penalty die werd gegeven nadat Dave Leeuwerke in de zestien was neergelegd. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. De Rijswijkse doelman was kansloos op een Haags afstandsschot. Die 1-1 was uiteindelijk ook de ruststand op Sportpark Prinses Irene. Na de hervatting ging RVC Celeritas op jacht naar een overwinning en werd daarvoor beloond. Muchait Torun kopte tien minuten voor tijd de winnende 2-1 tegen de touwen.

Vredenburch

In 4C leed Semper Altius zaterdag een gevoelige 7-0 nederlaag bij het sterke FC Zoetermeer. Beter verging het Vredenburch dat op eigen veld geen kind had aan SV Oosterheem eveneens uit Zoetermeer. Nadat er vorige week al flink werd gescoord tegen Wassenaar (0-16) werd het dit keer 9-0. De Rijswijkse treffers kwamen op naam van Collin van der Meer (3), Peter Barnas (2), Jeroen Barnas, Richard van Trier, Rico Deekman en Erwin Kruit.