De roze gloed die op 1 oktober over tennispark Welgelegen heen waait heeft geresulteerd in een prachtige opbrengst van € 4923,- voor Pink Ribbon. Het tennistoernooi met daaraan gekoppeld een veiling en loterij werd georganiseerd door de Pink commissie van de vereniging. Na afloop werd de cheque door de commissie overhandigd aan Caroline Molenaar van Pink Ribbon.

“Een op de zeven vrouwen krijgt te maken met borstkanker”, vertelt Caroline zichtbaar aangedaan door het mooie bedrag op de cheque. “Vorige week kreeg mijn goede vriendin Astrid deze vreselijke diagnose. Iedereen kent wel een Laura in zijn of haar omgeving. Wat ben ik blij met dit resultaat. Onderzoek naar borstkanker is nog steeds heel erg belangrijk.”

Voor het vierde jaar op rij zet tennisvereniging Rijshaeghe zich op de eerste zondag van borstkankermaand oktober in voor Pink Ribbon. Met een tennistoernooi en heel veel prijzen voor de loterij en veiling proberen zij elk jaar weer een mooi bedrag te genereren voor dit goede doel. Want ook elk lid van Rijshaeghe kent wel iemand die de diagnose borstkanker heeft gekregen. De Pink Ribbon commissie van Rijshaeghe benadert ondernemers uit Rijswijk en omliggende gemeenten in de weken vooraf aan het toernooi voor spullen, tegoedbonnen en andere leuke prijzen voor de veiling en loterij. “Het is hartverwarmend hoe de ondernemers hierop reageren. Vaak is het niet eens meer nodig om ons verhaaltje af te steken en liggen de spullen al klaar”, vertelt Inge Koot.

Volgend jaar is de lustrumeditie van het Rijshaeghe tennistoernooi voor Pink Ribbon. “Wij gaan dan nog grootser uitpakken dus zet zondag 7 oktober 2018 alvast in je agenda.”

Foto-onderschrift
Caroline Molenaar kijkt blij verrast naar het mooie bedrag op de cheque die de Pink commissie van Rijshaeghe toont aan de deelnemers van het toernooi. (Foto: Mark van Oudheusden)