De Rijswijksche Hockey Club heeft bij HDS met 1-1 gelijkgespeeld. Joost Nieuwenhuis was de Rijswijker die de gelijkmaker binnenpushte.

HDS, een listige tegenstander, zo was vooraf bekend. Een eenvoudige rekensom leerde dat RHC meer geblesseerden/afwezigen had dan wisselspelers. De selectie was aangevuld met een uitgelezen mix van jong talent en routine. De 1e helft was van Rijswijkse kant niet best. De bij RHC H1 normaal zo kenmerkende energie en tempo ontbrak volledig. HDS wist daarvan gelukkig maar beperkt te profiteren en maakte 1-0, tevens de ruststand.

Donderspeech
Trainer Joost van Nes hield een ouderwetse donderspeech, die over het gehele HDS terrein luid en duidelijk was te horen. Maar het hielp. Gecombineerd met een aanpassing van de tactiek, leidde dit tot een ander spelbeeld in de 2e helft. RHC volop in de aanval, kansen creërend en strafcorners halend, met als resultaat de 1-1 door Joost Nieuwenhuis. Ook HDS kreeg een aantal strafcorners, maar keeper Sebas was alert en scherp en hield ons in de wedstrijd.

Foutenfestival
De wedstrijd werd nogal tumultueus doordat de scheidsrechters blijkbaar wat zenuwachtig werden van de beoordeelaars langs de kant. Het foutenfestival van de heren in geel werd zelfs enkele Rijswijkers wat te veel. Al met al was de 1-1 een terechte uitslag. De koppositie zijn de Rijswijkers even kwijt. Opsteker nu al is dat het team nu al bijna veilig is. Dinsdag speelt RHC een bekerwedstrijd bij Maarssen (altijd lastig, Maarssen uit) en dan is er een weekje rust waarin de ziekenboeg kan herstellen.

De volgende clash is op 30 oktober in Rijswijk tegen Woerden.