Remco Nunnikhoven gaat stoppen als voorzitter van de korfbalvereniging Refleks. Tijd vor het Rijswijks Dagblad om te vragen naar het hoe en waarom.

“Door mijn drukke werk als chefkok in Rotterdam is het niet meer te combineren”, vertelt Nunnikhoven. “Ik vervul deze functie nu 2 jaar waar ik heel veel tijd en energie in heb gestopt omdat Refleks mijn club is en ik kan zeggen dat ik echt een paars hart heb. En ik het gevoel toen had dat ik dit moest doen voor de club. Maar nu gaat het echt opbreken. Horeca is niet een baan waar je 38 uur maakt. En dan ook nog de uren als voorzitter, hoofd kantine en actief bij het YMCA Rijswijk. Daarom heb ik besloten om na de jaarvergadering in juni terug te treden als voorzitter om meer vrije tijd te krijgen voor andere dingen.”

Zal het moeilijk zijn om een opvolger te vinden?
“Dat weet ik niet, 2 jaar geleden was dit lastig en daarvoor voelde ik mij geroepen om het te gaan doen, we zullen het zien over een half jaar. Ik blijf wel de kantine doen. Door mijn horeca ervaring is dat voor mij makkelijk te doen. En ook fijn voor bijvoorbeeld de Stichting Eigenwijs, de bso die bij ons in de kantine zit, de leveranciers en andere gebruikers van de kantine dat ze niet in één keer een ander contactpersoon krijgen.”

Hoe staat de club ervoor?
“Ik vind dat de club er geweldig voor staat. Ik ben ook dan echt wel trots wat we de afgelopen jaren met z’n allen bereikt hebben. Ik hoop ook dat de vereniging hier mee doorgaat want er kunnen altijd dingen beter. Ben ook trots op de vele vrijwilligers en de rest van het bestuur aan bij gedragen. Zij hebben mij de afgelopen 2 jaar geweldig geholpen.”

Ze gaan op je inpraten, heeft dat zin?
“Dat is al gebeurd door het bestuur. Wij hebben een eerste kamer met dames en heren die neutraal in de vereniging staan. Alleen, het gaat me opbreken en ik wil altijd met plezier naar Refleks, want het is een geweldige vereniging waar Rijswijk en omstreken trots op kan zijn.”

Foto: Videostill Youtube