Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De selectie van Refleks kent een goede start van de zaalcompetitie. Beide, het eerste en het tweede team, hebben nog geen punten laten liggen in de afgelopen 3 wedstrijden. Na meer dan een maand rust mocht de selectie afreizen naar Almere. Daar speelden beide ploegen tegen EKVA. Het eerste team won met 22-28.

Tijdens de veldcompetitie hebben zij al tegen elkaar gespeeld, wat voor het tweede resulteerde in winst en voor het eerste na een lastige wedstrijd resulteerde in een verliespartij.

EKVA 1 is een directe concurrent voor eventueel kampioenschap. Winnen van deze wedstrijd was dus erg belangrijk. Refleks 1 en EKVA 1 kwamen allebei erg fel uit de startblokken. Gedurende de eerste 15 minuten werd de bal vaker ín de korf gegooid dan dat er gemist werd. De percentages van scoren lagen erg hoog. Al vanaf het begin nam Refleks de voorsprong en dit bleef zo gedurende de eerste helft. Met 12-14 ging Refleks met een voorsprong de rust in. Na een peptalk in rust en met het gevoel dat hier iets te halen was, begon Refleks met goede moed aan de tweede helft. Het vele scoren ging gewoon weer verder waar het gebleven was. De voorsprong werd behouden en richting het eind van de wedstrijd zelfs uitgebouwd naar 6 punten verschil. Dit verschil bleef een lange tijd zo. Eindstand van de wedstrijd: 22-28. Nog steeds ongeslagen staat Refleks 1 dus bovenaan. Volgende week wordt ook weer een belangrijke wedstrijd, namelijk tegen de andere concurrent: KIOS (N).

Refleks 2 had op het veld in oktober al met 19-13 gewonnen van EKVA 2. Dit gaf goede moed om ook deze wedstrijd binnen te slepen. Ze begonnen wel wat gehavend aan de wedstrijd. Met 3 afwezige/geblesseerde heren, moest Refleks 2 beroep doen op een aantal invallers en reserves. En zij hebben het uitstekend ingevuld. Na een goed gespeelde wedstrijd won ook Refleks 2 met 6 punten verschil, eindstand: 16-22.