Zondagochtend 24 september om 11 uur speelden de junioren dames de bepalende wedstrijd thuis voor eigen publiek tegen Catch uit Voorburg. Gedurende de loop van de competitie gaven de junioren al overtuigend een statement af door alle wedstrijden te winnen. Maar door de overwinning vandaag met een 4-2 overwinning van Catch, met nog 1 wedstrijd te gaan, stelde Red Lions de eerste plaats voor het landskampioenschap veilig.

Een trotse trainings- en coaching staf onder leiding van Ed Hoet liet met een uitstekend op elkaar ingespeeld team weer zien hoe junioren softbal in Rijswijk op het hoogste niveau gespeeld wordt. Met een sportieve tegenstander die zich zeker niet zomaar gewonnen gaf, want de eerste 4 inningen bleef de 0-0 staan. En zelfs toen de eerste 2 punten voor Red Lions binnenkwamen, pakte Catch deze weer terug. In de voorlaatste inning pakte Red Lions door prachtige slagen in het outfield er nog twee punten bij.
In de eerste helft van de 7de inning liet Red Lions zien dat ze niet alleen aanvallend erg goed te zijn maar ook verdedigend, want Catch werd naar huis gestuurd met 3 overtuigende vangballen achter elkaar. En daarmee was de landstitel een feit.

Red Lions is de enige honk en softbal vereniging in Rijswijk en met 8 teams spelen we zowel in de regionale als in de landelijke competitie. Meer weten? Kijk dan op onze site voor het trainings- en spelprogramma en kom eens kijken of train eens een keer mee. Honk- en softbal is een spel voor jong en oud en spelers, zowel jongens als meisjes, vanaf 5 jaar zijn welkom.

Redactie: Red Lions voorzitter Bas Contant