Red Giants geen partij voor Lokomotief

28 October 2018, 17:12 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Lokomotief boekte een eenvoudige 107-50 zege op Red Giants uit Meppel zonder echt goed te spelen. Red Giants bleek niet in staat om het de thuisploeg enigszins moeilijk te maken. Bij Lokomotief ontbraken Jan Driessen (enkelblessure opgelopen in het bekerduel met BC Vlissingen) en Kevin Joukes (buitenland) en waren ook Lars Jansen en Laurens Yperlaan niet helemaal fit.

Lokomotief schoot uit de startblokken en na 1 minuut vluchtte Red Giants bij een 8-1 stand al in een time-out. Lokomotief leek dan al snel de concentratie te verliezen en ging steeds slordiger spelen. Halverwege dit kwart was de stand 18-10 en vanaf dat moment ging Luke Essenstam zich nadrukkelijk met de score bemoeien (11 punten in het eerste kwart) en liep Lokomotief weer verder uit naar een 29-16 stand aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart bouwde Lokomotief de voorsprong verder uit na een aantal scores van Ivo de Vreede (waaronder een snoeiharde dunk) en een driepunter van Lars Jansen: 36-16. Red Giants leek de handdoek al in de ring te gooien en trok daarmee de thuisploeg mee naar een bedenkelijk niveau. Martijn van Noordenne leek zich als een van de weinigen te onderscheiden in deze periode en schoot een aantal driepunters binnen. Ruststand 57-26.

Na de rust was het Lokomotief dat al binnen de minuut een time-out nam na 2 scores van Red Giants. De grote voorsprong had de thuisploeg ontnomen van iedere vorm van concentratie en scherpte. Het derde kwart was dan ook het aanzien niet waard. Eindstand derde kwart: 72-35.

In het laatste kwart leek Lokomotief te beseffen dat het verplicht was om meer te laten zien dan men in het derde kwart had getoond. Rens Butter kowamaanvallend eindelijk los en ook Luke Essenstam ging door met scoren. Ivo de Vreede wist nog een aantal keren het publiek te vermaken met dunks, maar verder werd de wedstrijd plichtmatig uitgespeeld. Eindstand 107-50.

Volgende week ontmoet Lokomotief Grasshoppers in Katwijk, de ploeg die het in de finale van het afgelopen seizoen heeft verslagen. Aanvang 18:00 uur.

Scores: Luke Essenstam 31, Rens Butter 24, Martijn van Noordenne 14, Lars Jansen 12, Laurens Yperlaan 11, Ivo de Vreede 10, Willem van der Togt 3, Lennart Overdevest 2.

Bron: Lokomotief