Het jaar 2018 is er een van veranderingen voor Rabobank Rijswijk-Ypenburg dat momenteel gevestigd is aan het Generaal Eisenhowerplein in Rijswijk.  Er was een reorganisatie, terwijl  de bank bovendien per 4 juni haar vestiging in Oud-Rijswijk aan de Kerklaan 2 Herenstraat betrekt.

“We horen veel positieve reacties vanuit Oud-Rijswijk”, vertelt Harmen Bosma, rayondirecteur Rijswijk-Ypenburg van de Rabobank. ,,We willen straks laagdrempelig zijn voor verschillende bewoners en ondernemers. Daar is deze locatie uitstekend voor geschikt. Na het boodschappen doen even binnenlopen bij de bank.” De vierde juni gaat de Rabobank vestiging aan de Kerklaan open. Een officiële opening volgt later. “Eerst even onze draai vinden en dan relaties en bewoners uitnodigen.” De verhuizing is een logisch gevolg van de reorganisatie. Er zijn minder mensen nodig door de nieuwe manier van werken en de veranderende markt. ,,De krimp is al jaren gaande. We betrekken nu een pand dat een derde van de ruimte heeft van ons kantoor op de Generaal Eisenhowerplein. Dat komt doordat onze adviseurs vaker buiten de deur actief zijn en de klanten hun bankzaken steeds meer online doen.”

“Er gebeurt momenteel veel in de markt,” vervolgt Bosma. “De woningmarkt lijkt uit balans. Hoewel RijswijkBuiten daar een uitzondering op is. Ook het nieuwe bedrijventerrein De Comphaan nabij RijswijkBuiten waar wij betrokken bij zijn, loopt goed. Veel zaken zijn momenteel actueel. Het verduurzamen van woningen en energiezuinig maken. Hoe krijgen we woningen met een C- naar een A-label? In 2030 moet alles verduurzaamd zijn. Vooral de veertigplussers met kinderen zijn heel erg bezig met duurzaamheid. Logisch natuurlijk, want zij willen graag een mooie toekomst voor hun kinderen. Wij proberen onze klanten ook te helpen met te kiezen voor het energiezuinig maken van woningen en duurzaamheid. Er is in Rijswijk nog een bestaande woningvoorraad die verduurzaamd moet worden. Wij proberen met onze klanten mee te denken bijvoorbeeld over subsidies. Wanneer je gaat verhuizen en je een (nieuwe) hypotheek moet (over)sluiten, dan is het handig om het allemaal goed te regelen.”