Na een vertraging van drie maanden rijdt bus 51 door Rijswijk Buiten. Larissa Bentvelzen (raadslid Beter voor Rijswijk) was één van de eerste gebruikers die de lijn uittestte.

Larissa: “Het werd tijd. Een aantal bewoners die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer kunnen binnen loopafstand gebruik maken van de bus met goede aansluiting op ander openbaar vervoer in Rijswijk en Delft. Het wordt weer leuk om met de bus te gaan. Voorheen was de eerste bushalte op 1.6 km afstand. Het was geen mijl op zeven maar toch een aardig stukje wandelen alvorens je met de bus naar het werk kon gaan. Vanmorgen samen met 12 medebewoners om 07.46 uur in de bus kunnen stappen. Hopelijk zullen veel medewijkbewoners gebruik maken van de halte zodat deze niet weer wordt opgeheven na verloop van tijd.”

Maandagmiddag zou wethouder René van Hemert zelf zijn eerste rondje meerijden en na vijven aankomen bij Rijswijk Buiten samen met een vertegenwoordiger van bewonersorganisatie RijswijkBuiten. Dit is door het slechte weer niet doorgegaan.

Foto: Beter voor Rijswijk