Met het aanleggen van rood asfalt op het nieuwe fietspad aan de Huis te Hoornkade nadert de voltooiing van de provinciale hoofdfietsroute in Rijswijk.

De Huis te Hoornkade is nu onderdeel van de provinciale hoofdfietsroute (Sternetroute), die vanuit Delft via het Jaagpad, de Huis te Hoornkade, richting de Nassaukade, Geestbrug en Geestbrugweg loopt. De route is belangrijk voor het woon-werk fietsverkeer, maar is tevens belangrijk als recreatieve route.

Buurtbewoner Hans Paping is ook tevreden over het nieuwe fietspad: “Ik hoor feitelijk louter lovende meningen. Vooral de nieuwe zichtlijnen tussen Vliet en woonwijk zijn een aantrekkelijk geheel geworden. De gemeente heeft goed werk geleverd. Ook de Elzenbrug wordt een plaatje met de nieuwe artistieke plantenbakken. Het zijn hardstenen plantenbakken gemaakt van de oude stoepranden. Feitelijk de mooiste brug in Rijswijk die niemand kent, want je ervaart hem niet als brug.
Het is de brug met de monumentale lantaarns.”

In januari 2017 wordt het laatste gedeelte gedaan vanaf de Larikslaan tot aan de fietsbrug. Tweederde is nu dus voltooid.

Foto’s: Hans Paping