Eerder meldden we dat er problemen waren met de straatverlichting in Steenvoorde Noord. Maar volgens wijkagent Martien de Brabander krijgt hij ook uit andere wijken in Rijswijk klachten te horen. “Helaas blijkt de wijk Steenvoorde Noord niet de enige wijk te zijn met problemen met de straatverlichting. Ook andere buurtpreventieteams melden deze problemen.”
Als reden voor deze uitval werd aangegeven dat CityTex, onderdeel van netbeheerder Stedin verkocht was aan een investeringsmaatschappij. Al het personeel van CityTec verhuist mee. De eerstkomende twee jaar komen er geen grote ontslagrondes. De nieuwe eigenaar is het Utrechtse Strong Root Capital. Volgens Stedin is CityTec verkocht, omdat ‘de langetermijndoelen’ van beide bedrijven niet met elkaar overeenkomen. Stedin wil duurzamer gaan werken.

Wijkagent Klaar Toet (Wijkagent in Oud-Rijswijk, Cromvliet, Leeuwendaal, Bomenbuurt, Broekpolder en Hoornwijck): “De verkoop van CityTex mag eigenlijk geen reden zijn dat normale reparaties niet uitgevoerd worden. Ook hele straten doen het soms niet, zou komen door renovatie aan het schakelkasten-netwerk die ook weer stopgezet werden om uitval te voorkomen maar die uitval is er toch nog regelmatig.”