Onder grote publieke belangstelling maakte wethouder Marloes Borsboom op vrijdag 8 december tijdens de opening van de Arti Shock tentoonstelling in Museum Rijswijk de winnaar van de Arti Shock prijs bekend.

Deze kunstprijs wordt sinds 1990 jaarlijks uitgereikt aan een zich onderscheidende en prominente kunstenaar die is aangesloten bij Arti Shock. Deze prijs is inmiddels een fel begeerde onderscheiding geworden zodat vele kunstenaars hun beste werken inzenden voor de jaarlijkse tentoonstelling in Museum Rijswijk ten einde de prijs in de wacht te slepen.

De jury bestond dit jaar uit Ivo de Lange, van IQ Galleries en Kunstuitleen in Zwolle, Harm van den Berg, beeldend kunstenaar uit Amsterdam en wethouder Marloes Borsboom.

Alvorens de winnaar van de Arti Shock prijs bekend te maken, maakt de juryvoorzitter eerst twee nominaties bekend. Deze gingen naar het beeldhouwwerk ‘Stierenkop’ van Arnold Sas en ‘Hertje’ van Joke Brouwer.

De Arti Shock prijs 2017 ging naar Gregory Kohelet voor zijn werk ‘Oude Stad’. Naar mening van de jury is het niet alleen goed geschilderd maar door “een onorthodoxe ingreep van de kunstenaar krijgt het schilderij een totaal nieuwe lading. Door deze stijlbreuk is het niet ‘slechts’ een stadsgezicht, maar een kritische waarschuwing geworden”.

De Arti Shock tentoonstelling 2017 is nog te zien tot en met vrijdag 29 december.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11-17 uur
Eerste Kerstdag gesloten, Tweede Kerstdag 11-17 uur www.museumrijswijk.nl en www.galerie-arti-shock.nl