De partners in veiligheid komen naar u toe de komende maanden om u te informeren over preventiemaatregelen tegen woninginbraak. Wordt er in een wijk veel ingebroken dan is het belangrijk dat bewoners weten hoe ze de juiste preventiemaatregelen kunnen treffen. Maar ook is het belangrijk dat de wijkbewoners extra alert zijn op verdachte situaties. De politie heeft daarom speciaal een campagne opgesteld onder de naam: “De wijk in met de preventiebus” om de wijkbewoners hierover te informeren.

Op vrijdag 27 oktober aanstaande tussen 13.00 en 16.00 uur staat de preventiebus in de Herenstraat voor de Oude Kerk. Naast politie en inspecteurs openbaar gebied van de gemeente sluiten ook brandweer, wijkmanagement en het buurtpreventieteam aan bij de bus. De eerste 50 bewoners die zich met hun vragen bij de preventiebus melden, ontvangen een aardige attentie.

Wat kunt u verwachten?
De politie geeft advies hoe bewoners het beste hun woning kunnen beveiligen tegen woninginbraken. De brandweer geeft naast brandveiligheidsadvies ook informatie over het nut van een rookmelder en CO-melder. Bewoners kunnen zich hier aanmelden voor een woningcheck op het gebied van brandveiligheid.
Het wijkmanagement en Sociaal Makelaar gaan in gesprek met bewoners om de sociale cohesie in de buurt te versterken en het buurtpreventieteam legt uit wat buurtpreventie zoal doet en hoe buurtbewoners zich hierbij kunnen aansluiten.

Waar staat het busje?
De bus wordt op een locatie neergezet waar recent woninginbraken hebben plaatsgevonden. In de week voorafgaand aan het bezoek in de wijk, wordt op de gemeentepagina in Groot Rijswijk (externe link) en op onze website bekendgemaakt welke locatie wordt bezocht met de preventiebus.

Bron: Gemeente Rijswijk