Deze tijd van het jaar komen we ze vaak tegen, pompoenen in verschillende groottes en vormen. In november en december exposeert Margreet Lijnbach uit Rijswijk met pompoenen in de vitrine van de Kunstuitleen.

In deze periode – de tijd rond Halloween en de herfst – laat Margreet de pompoenen zien die zij maakt van beton. “Je kunt je hier heerlijk in uitleven omdat de diversiteit in de vormgeving hiervan groot is.”

In het dagelijks leven werkt Margreet Lijnbach als microbiologisch analiste bij een drinkwaterlaboratorium. In haar vrije tijd werkt ze graag met haar handen. Zij noemt zich zelf geen kunstenaar maar gewoon een “handig typje”. “Ik heb altijd de gewoonte dat als ik iets zie wat mijn interesse heeft, denk van: hoe hebben ze dat gemaakt? Ik werk met verschillende technieken onder andere schilderen, mozaïeken en beeldende vormen van textielverharder en sinds kort ook beton. Ook dieren hebben in de diverse technieken mijn interesse”.

Samen met haar partner, de schilder Ron Schouten, heeft Margreet de beschikking over een zolderatelier aan huis. Haar partner geeft daar abstracte schilderlessen. Margreet geeft uiteenlopende workshops.

U kunt de pompoenen komen bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De toegang is gratis.