VVD Rijswijk zoekt alternatieven voor bus 23 in Muziekbuurt

mainImage
VVD Rijswijk zoekt alternatieven voor bus 23 in Muziekbuurt

Zoals bekend is Metropoolregio Rotterdam Den Haag van plan om haltes van buslijn 23 in de Muziekbuurt in Rijswijk op te heffen. Hiertegen bestaat bij buurtbewoners, maar ook bij alle politieke partijen in Rijswijk veel weerstand. Hoewel de gemeente nog met de MRDH in gesprek is, denkt VVD Rijswijk toch al na over eventuele alternatieven mocht de buslijn daadwerkelijk uit de Muziekbuurt verdwijnen. De partij heeft het College dan ook enkele Artikel 44 vragen gesteld over deze kwestie.

"In plaats van het behouden van de grote HTM-bussen die weinig reizigers lijken te vervoeren, wil de VVD Rijswijk graag weten of er wellicht ook andere mogelijkheden zijn die kunnen worden ingezet om de inwoners van de Muziekbuurt structureel te helpen met hun dagelijkse reizen”, schrijft de partij. “Ook heeft de VVD Rijswijk zelf een aantal suggesties voor het College.”

De VVD wil van het College weten of een structurele oplossing in de vorm van kleinschalig vervoer beschikbaar voor iedereen en vervoer speciaal gericht op bepaalde doelgroepen, zoals bijvoorbeeld mindervaliden, een optie is. Ook vraagt de partij het College om te kijken naar de particuliere vervoersdienst van Welzijn Rijswijk, waarmee 65-plussers door vrijwilligers naar het ziekenhuis of naar de dokter worden gebracht en naar het concept van ‘Woej’ in Leidschendam-Voorburg om dit idee eventueel ook in Rijswijk te integreren. Ook zou de VVD graag zien dat de gemeente HTM vraagt om te zorgen voor alternatief vervoer.

Daarnaast willen de liberalen weten wat een eventuele opheffing van de buslijn in de Muziekbuurt betekent voor de, door Rijswijk aangelegde en betaalde, busbanen bij onder meer Station Rijswijk. Is compensatie van de HTM een mogelijkheid?


| Foto: Digitaal Dagblad