Volgens Wij. Rijswijk geen draagvlak voor tramremise in Vrijenban

mainImage
Volgens Wij. Rijswijk geen draagvlak voor tramremise in Vrijenban

Een plan van de HTM om aan de Zuiderweg een tramremise te plaatsen, valt niet goed in de Rijswijkse wijk Vrijenban. Dat blijkt uit een onderzoek dat Wij. Rijswijk hield onder bewoners. ‘Er is totaal geen draagvlak voor een tramremise’, is volgens raadslid Jeffrey Karremans de conclusie.

De HTM had zelf al een onderzoek verricht onder de inwoners van Vrijenban over het plan om een remise aan te leggen. Daaruit kwam volgens de trammaatschappij dat ruwweg de helft van de inwoners zich er zorgen over maken. Wij.-raadslid Jeffrey Karremans had hier zo zijn twijfels bij en ging tijdens het zomerreces zelf op onderzoek uit. Hij kwam tot een duidelijke conclusie: “Er is totaal geen draagvlak voor een tramremise.”

Rust
“Verschillende bewoners van de wijk Vrijenban lieten tijdens inspraakmomenten in de gemeenteraad al blijken dat zij zich zorgen maken over de plannen van de HTM”, zegt Karremans. “Uit mijn onderzoek, bestaande uit interviews en een enquête in de wijk, blijkt dat de meeste mensen in Vrijenban zijn komen wonen vanwege de rust. Het is logisch dat zij bang zijn dat de rust in hun wijk zal worden verstoord met de komst van een tramremise. Daarnaast geven verschillende mensen aan dat zij het gevoel hebben dat de Gemeente Rijswijk niet naar hen luistert wanneer zij hun zorgen kenbaar maken.”

Karremans vervolgt: “De gemeente verklaarde eerder dat de belangen van inwoners zwaar zouden wegen. Uit mijn onderzoek blijkt nogmaals duidelijk dat het aan draagvlak ontbreekt. Zowel de gemeente als HTM zijn er niet in geslaagd de zorgen van inwoners weg te nemen."

Conclusie
De conclusie van Karremans en Wij. Rijswijk is dan ook helder: "Wij. Rijswijk verzoekt de plannen niet door te zetten. Neem de zorgen van inwoners serieus en betrek hen bij verdere plannen voor het industrieterrein. Uit de enquête blijkt dat veel bewoners bereid zijn om mee te denken.’’


Foto: Digitaal Dagblad