Verkiezingsprogramma PvdA voor Statenverkiezing

mainImage
Verkiezingsprogramma PvdA voor Statenverkiezing

Onder luid applaus namen de leden van PvdA Zuid-Holland deze week het verkiezingsprogramma ‘Zeker in Zuid-Holland’ aan. Daarmee is de Partij van de Arbeid de eerste partij die de plannen voor de Statenverkiezing van 20 maart 2019 presenteert. Wonen, werken en een betaalbare toekomst zijn de belangrijkste pijlers van het programma.

Op 20 maart 2018 zijn in heel Nederland verkiezingen voor de waterschappen en de Provinciale Staten, die vervolgens de leden van de Eerste Kamer kiezen. De PvdA Zuid-Holland presenteerde als eerste partij de plannen die het heeft met ons land.

“Dit programma heeft een goede balans tussen wat nu belangrijk is en voor de toekomst van onze kinderen”, zegt Anne Koning, Statenlid van de PvdA Zuid-Holland. “Iedereen wil prettig en betaalbaar wonen in een buurt waar je goed kan leven en je makkelijk naar je werk kan. Er moeten snel meer woningen gebouwd worden, de rekening voor het anders verwarmen van onze huizen moet eerlijk worden gedeeld en belangrijke opgaven zoals klimaatverandering, behoud van de natuur en de energietransitie kunnen ook een kans zijn op nieuw werk en fijner leven. Maar daar moeten we wel wat voor doen. Daar staat de PvdA voor.”

Tijdens de ledenvergadering zijn ook de programma’s voor de vier waterschappen binnen Zuid-Holland vastgesteld, waar eveneens op 20 maart verkiezingen voor zijn. De PvdA gaat deze verkiezingen in met een algemeen manifest en vier programma’s voor de afzonderlijke waterschappen. Thea Fierens (Fractievoorzitter waterschap Rijnland): “Zeker zijn van schoon water en droge voeten, ook voor mensen met een kleine portemonnee. Dat is belangrijk voor nu en de toekomstige generaties. Daar werkt dit programma aan, net zoals schoon water, schoon zwemwater en droge voeten bij hoosbuien”.

Bron: PvdA Zuid Holland


| Foto: Digitaal Dagblad