Rutte, Wilders en Krikke geschokt door overlijden Willie Dille

mainImage
Rutte, Wilders en Krikke geschokt door overlijden Willie Dille

De zelfmoord van het Haagse gemeenteraadslid Willie Dille hebben minister-president Mark Rutte, Haags burgemeester Pauline Krikke en PVV partijleider Geert Wilders niet ongeroerd gelaten. Zij reageerden met afschuw op het trieste nieuws.

Burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken naar aanleiding van het overlijden het PVV-raadslid Willie Dille en keert terug naar Den Haag. ,,Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer”, aldus de burgemeester in een schriftelijke verklaring. ,,De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat. Mijn gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. Hierbij denken wij ook aan haar collega’s en partijgenoten van de PVV. Dit nieuws is voor iedereen een grote schok.”

PVV-leider Geert Wilders was eveneens geschokt door het overlijden van zijn partijgenoot: ,,Willie was een geweldige warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort”, aldus Wilders. ,,We wensen haar partner, kinderen, haar collega’s uit de Haagse PVV-fractie en iedereen die haar liefhad heel veel sterkte met dit onbeschrijfelijke verlies.''

Ook premier Mark Rutte zegt geschokt te zijn door het overlijden van de Haagse die ook in Rijswijk een woning had. ,,Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden", aldus de minister-president op twitter. ,,Heb Geert Wilders en de PVV veel sterkte gewenst met dit zware verlies. Sta in nauw contact met burgemeester Pauline Krikke en J&V minister Ferdinand Grapperhaus.”

Bron: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad