Rijswijkse Marieke Alberts lijstduwer GroenLinks Zuid-Holland

mainImage
Rijswijkse Marieke Alberts lijstduwer GroenLinks Zuid-Holland

De Rijswijkse fractievoorzitter Marieke Alberts staat op plek 38 van de kandidatenlijst van GroenLinks Zuid-Holland, die zondag is gepresenteerd. Daarmee is zij een van de lijstduwers en dé GroenLinkse kandidaat uit Rijswijk voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart 2019.

“Het is een eer om als een van de lijstduwers voor GroenLinks Zuid-Holland op de kandidatenlijst te mogen staan”, vertelt Alberts. “De provincie speelt een belangrijke rol in onze leefomgeving. GroenLinks wil dat Zuid-Holland een gezonde en groene provincie is met gelijke kansen voor iedereen. Daarom steun ik vanuit Rijswijk met mijn kandidaatstelling graag het team dat in de Provinciale Staten voor verandering wil gaan zorgen.”

Vorige maand kozen de leden van GroenLinks Zuid-Holland in een referendum Berend Potjer als lijsttrekker. Potjer wil dat de bewoners van Zuid-Holland een stem krijgen in de provincie. Voor hem zijn klimaat, natuur en schoon vervoer belangrijke speerpunten. Hij is blij met de verkiezing: “Samen met de andere kandidaten en met alle andere GroenLinksers kijk ik uit naar een goede campagne voor een groener en socialer Zuid-Holland.”

Foto: Marieke Alberts samen met lijsttrekker Berend Potjer


Foto: Digitaal Dagblad