RijswijksBelang is ‘gedoe’ rond straatnamen zat

mainImage
RijswijksBelang is ‘gedoe’ rond straatnamen zat

RijswijksBelang is "de aantasting van ons cultureel erfgoed en van personen die in de geschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld" zat. In navolging van duidelijke uitspraken van wethouders uit Den Haag en het College van Urk wil de partij van het Rijswijks College weten hoe de gemeente staat tegenover de wens van enkele groeperingen om koloniale straatnamen aan te passen.

In een brief aan het Rijswijks College van B&W refereren Marc Weterings en Nel Kames namens het RijswijksBelang aan uitspraken van Haags wethouder Revis: "Een straatnaam wordt alleen in uiterste noodzaak gewijzigd en niet als daar in het kader van vindbaarheid en veiligheid geen noodzaak toe is.” Ook  het college van Urk wordt aangehaald die ‘geen zin heeft om zich te laten gijzelen door een kleine groep activisten die de baas willen spelen over Nederland’ en unaniem voor een motie heeft gestemd om juist een hele nieuwbouwwijk alle straatnamen te vernoemen naar koloniale helden uit het verleden.

RD wil nu dat ook het College van Rijswijk een standpunt inneemt in deze kwestie en hoopt dat het college gaat waken over het Nederlands/ Rijswijks Cultureel erfgoed. Ook vraagt de partij waarom wethouder Van Hemert namens het College op 18-2-2018 geen duidelijk standpunt innam wat betreft de Generaal Spoorlaan, maar zei dat hij ‘de uitkomsten van het nationale onderzoek naar het optreden in Nederlands Indië in de jaren 1945-’50 wilde afwachten, alvorens een besluit te nemen’.


| Foto: Digitaal Dagblad