"Rijswijk moet ook snel regenbooggemeente worden"

mainImage
"Rijswijk moet ook snel regenbooggemeente worden"

Vijf regenbooggemeenten in de regio vierden gisteren Coming Out Day 2018 in Het filmhuis in Den Haag. COC Haaglanden had voor deze gelegenheid een debat georganiseerd tussen vijf wethouders uit Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Westland. “Helaas zonder Rijswijk”, zegt Johanna Besteman fractievoorzitter van het CDA in Rijswijk. “Want Rijswijk is nog geen regenbooggemeente.”

CDA Rijswijk was op uitnodiging van het COC Haaglanden wel aanwezig in het Haagse  filmhuis bij Coming Out Day 2018. De christendemocraten willen dat Rijswijk ook snel regenbooggemeente wordt. "Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn. Niet alleen op coming out day, maar iedere dag", vindt het CDA. En daar is nu helaas nog beleid voor nodig dat bijdraagt aan het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie. Het CDA roept het college daarom op om snel actie te ondernemen.

Het CDA vindt dit bij uitstek iets om met de buurgemeenten aan te werken. Sociale acceptatie begint of stopt immers niet bij gemeentegrenzen. Betere samenwerking in de regio is nodig om de acceptatie te versnellen.


| Foto: Digitaal Dagblad