Rijswijk dacht mee met het toekomstig College

mainImage
Rijswijk dacht mee met het toekomstig College

Wat vinden Rijswijkers belangrijk voor hun stad? Die vraag stond centraal tijdens de meedenksessie op 16 mei in de Broodfabriek, waarvoor heel Rijswijk was uitgenodigd. Uiteindelijk kwamen 180 Rijswijkers meedenken en -praten over de ambities uit het hoofdlijnenakkoord van de coalitie partijen Groen Links, VVD, D66 en Wij..

De meedenksessie is een voorbeeld van ‘Samenwerken met de stad’ wat een belangrijke ambitie is in het hoofdlijnenakkoord. Hierin zijn ruimtelijke, sociale, maatschappelijke en bestuurlijke ambities geformuleerd, zoals leefbaarheid, wonen, mobiliteit, groen, sociaal domein, sport, economie en werk, welzijn, veiligheid, onderwijs, cultuur, Huis van de Stad, duurzaamheid en dienstverlening.

"Rijswijk maken we samen" was de stelling waar de aanwezigen woensdag op konden reageren. Per thema kon men met de toekomstige wethouders in gesprek aan de hand van ‘bouwstenen’: kartonnen doosjes waar zij hun opmerkingen en suggesties voor het nieuwe college op konden schrijven. Zo werden onder meer de thema’s In de Bogaard, duurzaamheid, subsidieregelgeving en dienstverlening besproken.

Het toekomstige college zal de input van de avond meenemen bij de uitwerking van het college. Voor degenen die niet bij de avond aanwezig konden zijn of nog aanvullende opmerkingen hebben, is er de mogelijkheid om tot 1 juni mee te doen aan een digitale enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/samenrijswijk

 

Fotobijschrift: De eerste bouwstenen voor de samenwerking met de stad zijn gelegd.
Foto: Gemeente Rijswijk/Erwin Dijkgraaf


Foto: Digitaal Dagblad