Rijswijks Dagblad | Reacties Ed Braam (BvR) en Marloes Borsboom (GroenLinks)

Reacties Ed Braam (BvR) en Marloes Borsboom (GroenLinks)

mainImage
Reacties Ed Braam (BvR) en Marloes Borsboom (GroenLinks)

Na de helft van de stemmen was Beter voor Rijswijk de grootste partij met 6 zetels. GroenLinks steeg het laatste uur van 4 naar 5. De twee winnaars reageerden verheugd.

Ed Braam (BvR): “Wat een spannende avond. Het is mooi om aan leiding te gaan met ongeveer 300 stemmen voor op GroenLinks. Het aantal van 6 zetels is wel verwacht. Had nog veel meer geweest als RijswijksBelang (Marc Weterings) er niet meer bij zit. Je ziet door het wegvallen van de SP dat Wij. nu opkomt, ze halen daar de helft van de zetels vandaan. Wij. haalt stemmen uit de hoek van welzijn en het sociaal maatschappelijk terrein. GroenLinks doet het goed door landelijk optreden van onder meer Jesse Klaver.”

De eerste reactie van Marloes Borsboom na de eerste uitslagen was: “Amazing.” We zijn nu net zelfs gestegen naar 5 zetels. In wijken als Cromvliet en Leeuwendaal hebben we er meer dan de VVD . En in zogenaamde GroenLinks wijken ook meer dan Beter voor Rijswijk.”

Borsboom wilde vandaag geen voorspellingen doen, maar nu vindt ze het geweldig. Wie de grootste gaat worden en of GroenLinks het nog spannend gaat maken, daar durfde ze nog geen antwoord op de geven.


Foto: Digitaal Dagblad