PvdA Rijswijk heeft vragen over Buurthuis van de Toekomst

mainImage
PvdA Rijswijk heeft vragen over Buurthuis van de Toekomst

De PvdA Rijswijk heeft aan het college vragen gesteld over het opzetten van een ‘Buurthuis van de Toekomst’ op het Sportpark Prinses Irene waar momenteel de voetbalclub RVC Celeritas speelt. “De eigenaren willen graag een maatschappelijke bijdrage leveren,” merkt Wil van Nunen van de PvdA op. “ en het pand overdag en in de avonduren niet-commercieel verhuren. Dit sluit naadloos aan op de voornemens van het College van B en W om in sportcomplexen maatschappelijke activiteiten te ontplooien onder de noemer ‘Buurthuis van de toekomst.”

“Vanuit het innovatieproject Samen Sterk Wijken is al contact gelegd. Er zijn suggesties geopperd om bv. met Resto van Harte, de bewonersorganisaties Steenvoorde en de Strijp, Welzijn Rijswijk, stichting Our House en sportconsulenten gebruik te maken van het pand. De verschillende groepen kunnen met een symbolisch bedrag een bijdrage leveren aan de reguliere kosten. Daarnaast is een startbedrag van de gemeente wenselijk om in de vaste lasten te voorzien. Mogelijk kan dit bedrag, afhankelijk van de bezettingsgraad, in de daarop volgende jaren, deels weer worden terugbetaald.

Volgens de PvdA kunnen de ideeën voor buurthuis Irene op korte termijn verder worden uitgewerkt, omdat er al maatschappelijke partners interesse hebben getoond. De fractie vraagt of het College  bereid is om met de eigenaren en maatschappelijke partners op korte termijn te overleggen over de haalbaarheid van de plannen.


Foto: Digitaal Dagblad