Onbevredigende antwoorden over vervuiling Wilhelminapark

mainImage
Onbevredigende antwoorden over vervuiling Wilhelminapark

Er komt geen barbecueverbod in het Wilhelminapark en de gemeente Rijswijk gaat extra vuilnisbakken plaatsen tegen de vervuiling door recreanten. Dat maakte het College duidelijk bij het beantwoorden van vragen van Beter voor Rijswijk en RijswijksBelang over de rommel die er op zomerse dagen in het park achterblijft. Ook opvallend; de kosten per schoonmaakbeurt bedragen €974,50 en deze vallen onze de reguliere opruim / schoonmaakwerkzaamheden.

Beter voor Rijswijk en RijswijksBelang zijn niet te spreken over de antwoorden en laten het er dan ook niet bij zitten. Zij zullen het onderwerp op de agenda van een volgende raadsvergadering zetten.

Na elke zomerse dag is het, volgens BvR en RB, een enorme bende in het Wilhelminapark. “BBQ sets, kolen, bekers, blikjes, borden, plastic zakjes worden achtergelaten op de plek waar gerecreëerd is.” Extra controle door het handhavingsteam, zoals de partijen voorstelden, ziet de gemeente niet zitten. “Deze controleren al regelmatig in het park”, luidt het antwoord. “Wij gaan extra afvalbakken plaatsen zodat recreanten hun afval samen kunnen opruimen.” In reactie hierop zeggen de partijen dat uit videobeelden blijkt dat het niet om een tekort aan afvalbakken gaat, maar ‘puur om het gedrag van de bezoeker’.

In reactie op de vragen blijkt verder dat het een opruimbeurt €974,50 kost, maar dat dit valt onder ‘het reguliere werk en budget’. BvR en RB zijn van mening dat dit bedrag niet bij de Rijswijkse belastingbetaler gehaald moeten worden, maar bij de vervuilers.


Foto: Digitaal Dagblad