Moet Rijswijk kunst offeren voor behoud bushaltes?

mainImage
Moet Rijswijk kunst offeren voor behoud bushaltes?

Op dinsdagavond 6 november zal er een delegatie vooral ouderen, minder en invalide mensen uit de Muziekbuurt in Rijswijk maar liefst 4000 handtekeningen overhandigen aan de wethouder van vervoer Björn Lugthart. Zij willen dat de gemeente minimaal 1 maar het liefst beide bushaltes van bus 23 in de Muziekbuurt gaat redden.

Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat de twee haltes van buslijn 23 in de Rijswijkse Muziekbuurt definitief schrappen. Het MRDH was niet gevoelig voor bezwaren van vele Rijswijkers en ook die van de gemeente. Belangrijkste argument is de tijdwinst van drie minuten, welke door wethouder Björn Lugthart overigens wordt betwijfeld. Het plan van de wethouder om medewerkers van de gemeente te laten timen of die tijdwinst er inderdaad is, gaat de Muziekbuurt niet ver genoeg. Daarom was Nel Kames van RijswijksBelang een handtekeningenactie begonnen.Inmiddels hebben 4000 mensen de petitie BUS 23 MOET BLIJVEN !! getekend. Op dinsdag 6 november om 19.45 uur zullen deze overhandigd worden aan wethouder Lugthart. Deze dag is niet toevallig gekozen, want dan wordt ook de begroting van de gemeente besproken. RijswijksBelang zal dan ook met een motie het college verzoeken de buslijn in de Muziekbuurt alsnog in leven te houden, dit met financiële middelen uit de begroting. Het behouden van 1 halte zou €28.000,- kosten , beide haltes €56.000,-.

RijswijksBelang weet wel waar dat geld vandaan moet komen. “Op de agenda van de raadsvergadering staat een investeringskrediet van  €198.500,- voor een kunstwerk op het Bogaardplein”, zegt Nel Kames. “Wat RijswijksBelang betreft gaat dat plan linea recta de prullenbak in en gaat het college met dat geld onderhandelen met de HTM/ MRDH om de bus te blijven laten rijden in de Muziekbuurt.”


| Foto: Digitaal Dagblad