Rijswijks Dagblad | Marc Weterings (RijswijksBelang): “We kunnen de verrassing worden”

Marc Weterings (RijswijksBelang): “We kunnen de verrassing worden”

mainImage
Marc Weterings (RijswijksBelang): “We kunnen de verrassing worden”

Als laatste van alle lijsttrekkers bracht Marc Weterings van RijswijksBelang aan het eind van de ochtend zijn stem uit in het stadhuis aan het Bogaardplein. Hoewel zijn partij voor het eerste mee doet aan de verkiezingen mikt Weterings op 1 tot 3 zetels.

Op de campagne kijkt Weterings met veel voldoening terug. “Die is prima verlopen. We hebben veel steun gekregen over het frisse geluid wat RijswijksBelang laat horen. Met een team van zestig direct betrokkenen voert RijswiksBelang al vanaf de oprichting campagne.”

“Als niet in de raad zittende partij hebben we al veel bereikt het afgelopen jaar”, vervolgt Weterings die vervolgens verwijst naar hun Facebook pagina met daarop een lange lijst van speerpunten van de partij, waarvan een aantal punten gerealiseerd zijn. Daarbij noemt de partij onder meer: Toegankelijkheid voor mindervalide en invalide mensen bij het Strandwalfestival, het weren van een anti Israël congres in Rijswijk, aandacht voor de veiligheid en vervuiling in Rijswijk en vastleggen van gevaarlijke situaties bij tram 17.

Maar natuurlijk draait het vandaag allemaal om het aantal stemmen en zetels. Wat is de verwachting van de RijswijkBelang? Weterings: “Als nieuwkomer is elke zetel er één. De verwachting is tussen de 1 en 3 zetels. Maar we zouden ook wel eens de verrassing kunnen worden.”

Ook de gemeente was aanwezig en interviewde de lijsttrekker: https://www.facebook.com/RijswijkKiest2018/videos/612433765763192/


Foto: Digitaal Dagblad