Rijswijks Dagblad | Manon Gouderjaan - Buising (LP Rijswijk): ”Van Plaspoelpolder een bruisend gebied voor wonen, leren, ondernemen en werken maken”

Manon Gouderjaan - Buising (LP Rijswijk): ”Van Plaspoelpolder een bruisend gebied voor wonen, leren, ondernemen en werken maken”

mainImage
Manon Gouderjaan - Buising (LP Rijswijk): ”Van Plaspoelpolder een bruisend gebied voor wonen, leren, ondernemen en werken maken”

Tussen al de serieuze debatten van deze week wil het Rijswijks Dagblad een wat minder serieuze, zeg maar vrolijke noot kraken. Wij geven in de laatste zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen graag het woord aan kandidaat raadsleden van de 12 partijen. Niet de lijsttrekker, want die heeft natuurlijk al genoeg aandacht gegenereerd.

Manon Gouderjaan - Buising staat voor de LP Rijswijk (lijst 9) op plek 5

Waarom in de politiek gestapt en heb je nog landelijke ambities?
“Mijn drijfveer is niet het ‘in de politiek stappen’ en ik heb ook geen landelijke ambities. Ik vind dat er veel anders en beter kan in Rijswijk, dat is mijn drijfveer en dat wil samen met de LP-Rijswijk en de Rijswijkse burgers doen. Onze website www.demeningvanrijswijk.nl gaat ons hier hopelijk goed bij helpen.”

Heb je landelijk een politiek idool en zo ja waarom?
“Nee, ik heb geen politiek idool.”

Stel je voor dat je morgen per direct iets mag veranderen in Rijswijk, wat zal het zijn?
“De doorgaande routes Haagweg en Beatrixlaan ondertunnelen en mooie groene parkjes erop maken. Ook zou ik een middelbare school en een mbo-ICT opleiding naar Rijswijk halen en de fietsroutes veiliger maken. Daarnaast zou ik een aantal ouderenflats en jongerenflats bouwen en natuurlijk zou ik het beste idee van Rijswijk realiseren: de ouderen beweegtuinen. Vervolgens maak ik van de Plaspoelpolder een bruisend gebied voor wonen, leren, ondernemen en werken en ik maak het ambtenarenapparaat efficiënter waardoor de belastingen omlaag kunnen. Uiteraard maak ik de parkeervergunning gratis en geldig in heel Rijswijk en schaf ik de hondenbelasting af.”

Met welke politicus zou je wel eens willen stappen?
“Met de minister president omdat ik hem misschien op goede ideeën kan brengen over het efficiënter inrichten van de overheid.”

Wat is het sterkste karaktereigenschap van jullie lijstrekker en wat de zwakste?
“Onze lijsttrekker heeft visie, is oplossingsgericht en heeft veel humor. Minder is dat hij van Star Trek is, ik ben van Star Wars.”

Veel politici zijn juist in deze periode te zien in TV programma's. Wanneer u mocht kiezen in een TV programma te gast te zijn, welk programma zou dit dan zijn?
“Ik zou voor Jinek kiezen omdat zij een van de weinige journalisten is die scherpe vragen stelt en de gasten laat uitpraten.”

Durf je over je grootste blunder te praten of doen politici dat niet?
“Politieke blunders moet je nooit onder het tapijt vegen. Transparantie vanuit overheid en bestuur is waar burgers minimaal recht op hebben. Als je doelt op persoonlijke blunders, die zou ik ook zeker vertellen. Blunders zijn vaak juist de meest grappige verhalen. Jammer genoeg heb ik geen grote blunders ;-)”

Je mag morgen geld weggeven voor een goed doel in Rijswijk. Welk doel zou je dan (persoonlijk) kiezen.
“Kinderhotel Mappa Mondo in Rijswijk Ernstig zieke kinderen vind ik één van de ergste dingen die er zijn.”

Hoe ziet je ideale dag eruit?
“Ik hou van afwisseling dus heb niet dé ideale dag maar na een week werken en alle huishoudelijke rompslomp vind ik het heerlijk om gewoon lekker te bankhangen, even naar de Herenstraat te gaan en rond borreltijd een lekker wijntje thuis of in de Rijswijkse horeca samen met mijn man en ‘s avonds gezellig een filmpje kijken met de hele familie.”

Bij hoeveel zetels op 21 maart van je partij mogen we je feliciteren?
“Vijf zetels, want dan kom ik ook in de raad!”


Foto: Digitaal Dagblad