Lijsttrekkersdebat kent veel verschillende thema’s

mainImage
Lijsttrekkersdebat kent veel verschillende thema’s

De thema’s van het laatste en allesbeslissende lijsttrekkersdebat van de gemeente Rijswijk op vrijdag 16 maart op tennispark Welgelegen zijn gisteravond bekend geworden. ,,In overleg met de griffie van de gemeente gaan we de thema’s breed trekken’’, vertelt gespreksleider en organisator Bart Bakker. ,,De kiezer moet zodoende een goed beeld kunnen krijgen hoe de lijsttrekkers over bepaalde zaken in Rijswijk denken. Hier gaan we ons uiteraard stevig op voorbereiden. Mede dankzij het Rijswijks Dagblad, dat ik via de E-paper iedere dag lees, loop ik inmiddels over van informatie. Het is inmiddels duidelijk dat de onderlinge tegenstellingen behoorlijk groot zijn. Dat maakt het voor de kiezer alleen maar interessanter’’.

De thema’s die aan de lijsttrekkers worden voorgelegd zijn onderwerpen als veiligheid, zorg, sport, economie, bereikbaarheid, wonen, ouderen en jongeren. Burgemeester Michel Bezuijen verricht het openingswoord.

De medewerkers van Welgelegen ‘Food and Drinks’ nemen de horeca voor hun rekening. ,,De belangstelling is enorm’’, aldus Bakker. ,,Zo’n 180 mensen hebben zich op naam aangemeld. Het debat is dan ook inmiddels stijf uitverkocht. We hebben dan ook een aantal geïnteresseerden op de wachtlijst moeten plaatsen voor het geval mensen toch laten weten verhinderd te zijn’’.


Foto: Digitaal Dagblad