Leden Wij. Rijswijk unaniem akkoord met deelname aan College

mainImage
Leden Wij. Rijswijk unaniem akkoord met deelname aan College

Tijdens de Algemene ledenvergadering van Wij. Rijswijk werd duidelijk dat het voornemen van de partij om samen met Groenlinks, VVD en D66 deel te nemen aan het College unaniem wordt gesteund door de leden. Naar verwachting wordt het nieuwe college officieel geïnstalleerd op 29 mei.

Bij de ALV van Wij. gingen de aanwezige leden unaniem akkoord met het bereikte onderhandelingsresultaat,  wethouderskandidaat Bjorn Lugthart en de portefeuille verdeling. “Onze invloed als Wij. is duidelijk zichtbaar in het akkoord dat stevig inzet op participatie, verbetering van de dienstverlening, een sociale paragraaf bevat en ambitieus is op gebied van duurzaamheid en economie”, aldus beoogd fractievoorzitter Marja Pelzer. Samen met Arnout Timmerman en Bjorn Lugthart voerde zij de onderhandelingen.

Er was de afgelopen week veel kritiek vanuit de oppositie over de meedenksessies. In een persbericht zegt Wij.: “Het liefst zien we dat de hele raad akkoord gaat met een geheel andere wijze van besluitvorming. Inwoners mogen werkelijk meebeslissen in plaats van meepraten als het aan Wij. ligt. Daarnaast moet het niet gaan over coalitie versus oppositie maar over wat we in wisselende coalities kunnen bereiken voor Rijswijk. Dat betekent ook een andere werkwijze van de raad. Daar gaan we ons de komende 4 jaar keihard voor inzetten.”

Foto: Wij. Rijswijk


Foto: Digitaal Dagblad