Rijswijks Dagblad | Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk):"Luisteren naar Rijswijkers en dit meenemen naar de gemeenteraadszaal"

Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk):"Luisteren naar Rijswijkers en dit meenemen naar de gemeenteraadszaal"

mainImage
Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk):"Luisteren naar Rijswijkers en dit meenemen naar de gemeenteraadszaal"

Tussen al de serieuze debatten van afgelopen week wil het Rijswijks Dagblad een wat minder serieuze, zeg maar vrolijke noot kraken. Wij geven in de laatste zes dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen graag het woord aan kandidaat raadsleden van de 12 partijen. Niet de lijsttrekker, want die heeft natuurlijk al genoeg aandacht gegenereerd.

Larissa Bentvelzen (27) staat voor Beter voor Rijswijk (lijst 2) op plek 2

Waarom ben je in de politiek gestapt en heb je nog landelijke ambities?
Larissa Bentvelzen: “De reden dat ik vier jaar geleden de politiek ben ingestapt is omdat vrouwen mijns inziens ondervertegenwoordigd zijn in de politiek. Niet omdat ze er niet zijn, niet omdat ze (vaak) een gezin hebben maar doordat vele vrouwen de politiek ook zelf vermijden. Ik werk in het dagelijks leven als hulpverlener waarin ik mensen ondersteun die ‘ver van de maatschappij’ staan. Als ik de kans krijg om alles bij elkaar te zetten en te verbinden dan voel ik mij als een vis in het water. Dat mensen het gevoel hebben dat ze ertoe doen; dat iedereen zich kan en mag ontplooien. Dat is ook een van de redenen om de politiek in te gaan. Landelijke ambities heb ik momenteel nog niet. Ik wil graag eerst dit doen, Rijswijk is een mooie stad met een dorps karakter waar ik me op dit moment graag voor inzet.” Heb je landelijk een politiek idool en zo ja waarom?

Heb je landelijk een politiek idool en zo ja waarom?
"Een idool vind ik een vreemde benaming. Ik hou van mensen die nuchter in het leven staan en die opkomen voor een ander. Dat je jezelf zo nodig ook kan wegcijferen. Als ik er één moet noemen dan Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat vind ik een mooi mens."

Stel je voor dat je morgen per direct iets mag veranderen in Rijswijk, wat zal het zijn?
“Als ik morgen per direct wat zou mogen veranderen zal dit berusten op het jongerenbeleid. Deze moet naar mijn inziens snel op de schop. Jongerenwerkers moeten terug in Rijswijk i.p.v. enkel jongerencoaches. Er is onlangs nog aangegeven tijdens het jongerendebat dat de jongeren de politiek een ver-van-hun-bed-show vinden en geen plekken weten te vinden om samen te komen. Ik vind het jammer dat er zo over gedacht wordt en zou dat als eerste willen aanpakken. Jongeren zijn immers onze toekomst! En als zij nu al geen vertrouwen in de politiek hebben, zullen ze dat nooit krijgen.”

Met welke politicus zou je wel eens willen stappen?
“Ik zou Hugo de Jonge wel eens mee willen nemen naar het altijd gezellig Tons Muziekcafe in Rijswijk. Ik kom ook graag op het plein in Den Haag, gelegen naast het politieke hart van Nederland. Na vijven komen er regelmatig ministers en staatssecretarissen een drankje doen. Het terras van het Plein is dan ook dé plek om ze tegen te komen en een praatje met hen te kunnen maken.”Wat is het sterkste karaktereigenschap van jullie lijstrekker en wat de zwakste?
“Sterke karaktereigenschappen van de lijsttrekker; zijn toegankelijkheid, dossierkennis, betrokkenheid in de Rijswijkse sport en gevoel voor humor. Zwakke karaktereigenschappen; nooit eens nee durven zeggen en soms wel eens eigenwijs.

Veel politici zijn juist in deze periode te zien in TV programma's. Wanneer u mocht kiezen in een TV programma te gast te zijn, welk programma zou dit dan zijn.
“Ik zou wel eens bij Jinek aan tafel willen zitten. Jinek is inhoudelijk goed en heeft een groot publiek bereik. Jinek’s manier van presenteren was voorheen misschien wat stijfjes, tegenwoordig weet ze haar scherpte goed te combineren met humor en empathie. “I work my ass off and I am very, very interested in everything.” Dat zei Eva Jinek vorig jaar tijdens de Next Women Summit, waar ze in haar onberispelijk Engels een oproep deed aan vrouwen om meer van zich te laten horen in de media. Zo ben ik van mening dat vrouwen zich meer moeten laten horen in de politiek.

Durf je over je grootste blunder te praten of doen politici dat niet?
“Grootste persoonlijke blunder kan ik enkel koppelen aan de politiek en dat is dat ik in het verleden op een verkeerde landelijke partij gestemd heb. Vraag me nu niet naar de partij. Anders lijkt het erop dat ik partijen uitsluit. Ik werk nu samen met alle partijen. Dat wil ik graag zo houden.

Je mag morgen geld weggeven voor een goed doel in Rijswijk. Welk doel zou je dan (persoonlijk) kiezen.
“Als ik morgen geld mocht weggeven aan een goed doel in Rijswijk zou ik kiezen voor het Kinderhotel Mappa Mondo. In mijn raadsperiode ben ik daar op werkbezoek geweest en wat de mensen daar doen voor de kinderen en ouders is met geen woorden te beschrijven.”

Hoe ziet je ideale dag eruit?
“Ik functioneer het beste als ik het druk heb. Ik werk in de hulpverlening en wanneer je in die sector werkt is geen dag hetzelfde en doe je verantwoordelijk werk. Het draait om verschillende mensen met diverse hulpvragen. Met een baan in de hulpverlening kun je echt iets voor anderen betekenen, en ontvang je er waardering voor terug. Bovenstaande maakt mijn werk ontzettend mooi. Als volks vertegenwoordiger probeer ik mijn raadswerk op precies dezelfde wijze aan te pakken. Luisterend naar de inwoners van Rijswijk en dit meenemen naar de gemeenteraadszaal.”

Bij hoeveel zetels op 21 maart van je partij mogen we je feliciteren?
“Bij iedere zetel meer dan de vijf die Beter voor Rijswijk nu al heeft.”


Foto: Digitaal Dagblad