'Lakse beantwoording van College Rijswijk over afvalbakken'

mainImage
'Lakse beantwoording van College Rijswijk over afvalbakken'

RijswijksBelang neemt geen genoegen met de beantwoording op vragen omtrent de moeilijk toegankelijke nieuwe afvalbakken in winkelcentrum In de Bogaard. Dat heeft voorzitter Marc Weterings vrijdag via een persbericht laten weten. Daarin spreekt hij over “een onacceptabele lakse beantwoording van het College” op vragen die zijn partij over deze kwestie had gesteld.

In de beantwoording erkent het College dat de nieuwe afvalbakken niet goed bereikbaar zijn voor kinderen, mindervalide en invalide mensen in een scootmobiel en rolstoel. “De hoogte kunnen wij helaas niet veranderen. Wel kunnen wij de klep vervangen door lichter materiaal. Daarmee proberen we het makkelijker te maken”, aldus het College.

Hierop reageert Weterings geprikkeld: “Onbegrijpelijk, het gaat juist om de hoogte! Deze is nu ruim 1.40 meter hoog.  Kinderen, mindervalide en invalide mensen kunnen er nu niet meer bij.”

RijswijksBelang zal in de komende raadsvergadering een motie indienen waarin verzocht wordt een aantal bakken (minimaal een derde van het totaal) te vervangen voor lagere afvalbakken, zodat er voor iedereen een bak is om afval weg te gooien. De overgebleven bakken van 1.40 m die vervangen zijn, moeten dan opslagen worden bij de gemeentewerf, zodat wanneer het Bogaardplein opgeknapt wordt, deze bakken weer kunnen worden herplaatst.


Foto: Digitaal Dagblad