Koud maar succesvol campagne-weekend Onafhankelijk Rijswijk in de Bogaard

mainImage
Koud maar succesvol campagne-weekend Onafhankelijk Rijswijk in de Bogaard

Het gehele weekend was Onafhankelijk Rijswijk te vinden in Winkelcentrum In de Bogaard. Het was een koud weekend, maar op zondag zorgde de zon voor een aangename sfeer en een stuk prettiger gevoelstemperatuur. Er werden boeiende gesprekken gevoerd met veel mensen, uit zowel Rijswijk als omgeving. Tientallen Rijswijkers vervolgden hun weg met een verkiezingsprogramma van Onafhankelijk Rijswijk op zak, een kop warme koffie in de maag en een glimlach op het gezicht.

De drukte die de braderie en de kermis met zich meebrachten, hadden een zichtbaar positieve invloed op de bezoekersaantallen van het winkelcentrum. Enkele weken geleden kreeg Onafhankelijk Rijswijk fractievoorzitter Rob Korbijn een rondleiding langs de leegstaande winkelpanden in het rap leeglopende winkelcentrum. Onafhankelijk Rijswijk kreeg een informatieve rondgang met voorzitter van de winkeliersvereniging, Fred Karremans. Tijdens die rondgang benadrukte Karremans dat hij er samen met de winkeliers alles aan doet om de mogelijkheden, die er volgens hem zeker nog zijn, te benutten om het winkelcentrum weer aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Tijdens de rondleiding werd ook duidelijk dat de gemeente de vergunning voor evenementen in en rond de Bogaard aan één enkele partij (Marbo Promotions) heeft uitgegeven, die daar slechts enkele keren per jaar gebruik van maakt. De winkeliersvereniging zou daar graag meer regie over hebben volgens Karremans.

Met de beoogde transformatie van o.a. het Bogaardplein naar een ‘stadspark’ zal een belangrijke locatie voor de organisatie van evenementen verdwijnen. Onafhankelijk Rijswijk heeft serieuze twijfels over de voorgenomen maatregelen, als het gaat om het aantrekkelijker maken van de omgeving als winkelcentrum. Dat doen omliggende gemeenten toch stukken beter. Dat kan ook beter, en móet ook beter als het aan Onafhankelijk Rijswijk ligt.

Op de foto (v.l.n.r.): Laurens de Putter (#10), Rob Korbijn (#1 – lijsttrekker), Romy de Man (#2), Arjan van den Bosch (#3), Sander Fischer (#5)


Foto: Digitaal Dagblad